Jakie są rodzaje dostępnych olejów i oliw? Wybór między oliwą z oliwek, olejem rzepakowym, kokosowym czy lnianym zależy od zastosowania i preferencji smakowych.
Oliwa extra virgin, z pierwszego tłoczenia
Olej rzepakowy tłoczony na zimno
Olej kokosowy, sezamowy
Czy ocet, który wybierasz, ma naturalne pochodzenie? Ocet jabłkowy, winny czy balsamiczny różnią się smakiem i zastosowaniem. Naturalne pochodzenie produktu jest gwarancją jakości.
Na co zwrócić uwagę przy wyborze oliwy i oleju? Przy wyborze oliwy czy oleju warto zwrócić uwagę na sposób produkcji, kraj pochodzenia, termin ważności oraz właściwości zdrowotne.
Oliwa z oliwek z regionu Puglia
Olej lniany bogaty w kwasy omega-3
Ocet balsamiczny starzony
Jak przechowywać oliwy, oleje i octy? Poprawne przechowywanie tych produktów jest niezbędne dla zachowania ich smaku, aromatu i właściwości zdrowotnych. Oliwy i oleje powinny być przechowywane w ciemnym, chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.