Tandoori Masala to oryginalna indyjska przyprawa, używana do potraw przygotowywanych w tradycyjnym indyjskim piecu tandoor. W warunkach europejskich świetnie nadaje się do potraw grillowanych, najlepiej przygotować z dodatkiem masali, marynatę w której mięsa i drób mogą pozostać nawet całą noc. Przyprawa nadaje intensywnego czerwonego koloru oraz lekko ostry smak. Oczywiście przyprawy można używać także do potraw pieczonych i smażonych. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do mięs.
Tandoori Masala – Skład: kolendra, chili, kminek, kasja, goździki, koper włoski, nikla indyjska, czosnek, sól, czarny pieprz, suszony imbir, czarna gorczyca, czarny kardamon, mak, kurkuma, anyż gwiazdkowy, asafetyda, gałka muszkatołowa, triphala.
50g - 4,50zł
100g - 7,00zl
150g - 10,50zł
200g - 12,00zł
800g - 45,00zł
1000g - 59,00zł
Zdjęcia produktu są poglądowe. Proszę nie sugerować się datą ważności ze zdjęć.