-
Oferta od
osoby prywatnej
Wyselekcjonowany Parmigiano Reggiano DOP, dojrzewający przez co najmniej 24 miesiące, aluminizowany i świeżo pakowany próżniowo.
W tym serze smaki są zaakcentowane, można wyczuć nuty ciepłego masła i świeżych owoców, owoce cytrusowe pojawiają się obok nut suszonych owoców, równowaga między słodkim i pikantnym oraz pasta, która jest idealnie krucha w smaku i ziarnista dla oka.
Dojrzewanie naszych serów odbywa się w starych budynkach z kamiennymi ścianami zbudowanymi w XIX wieku, dzięki czemu ser dojrzewa w naturalnej równowadze temperatury i wilgotności, usuwając nadmiar wilgoci i resztki serwatki z procesu przetwarzania, co wzmacnia jego zapach i smak.
Aby zachować aromat i typowe cechy produktu, nasze produkty są pakowane w próżniowe worki świeżości z potrójną warstwą aluminium, aby zapobiec utlenianiu i szokowi termicznemu.
Obecność rodziny Cantarelli z Sant'Ilario d'Enza, Reggio Emilia, gwarantuje dziś, podobnie jak w przeszłości, możliwość skosztowania produktu doskonałego pod każdym względem, bogatego w starożytne zapachy i smaki oraz produkowanego przy użyciu nowoczesnych technologii w służbie klasycznego rzemiosła.
Informacja o wartościach odżywczych
Średnie wartości odżywcze (100 g): Woda gr. 30,8, białko ogółem gr. 33,0, tłuszcz gr. 28,4, wartość energetyczna Kcal 395, chlorek sodu gr. 1,39, wapń mg. 1160, fosfor mg. 680, sód mg. 640, potas mg. 100, magnez mg. 43, cynk mg. 4, witamina A mcg. 270, witamina B1 mcg. 34, witamina B2 mcg. 370, witamina B6 mcg. 110, witamina B12 mcg. 4,2, witamina PP mcg. 55, kwas pantotenowy mcg. 320, cholina mg. 40
Lista składników
Surowe mleko krowie, sól, podpuszczka z żołądka cielęcego
Waga
1000 g
Planowana dostawa 10-14 dni
Koszt dostawy + 29zł