-
Oferta od
osoby prywatnej
Opis
Parmigiano Reggiano DOP, wytwarzany z mleka udojonego na obszarach górskich, dojrzewający przez 24/30 miesięcy, aluminiowany i pakowany próżniowo w celu zachowania świeżości.
Parmigiano Reggiano di Montagna jest produkowany w nieskażonym środowisku, wśród lasów, strumieni i pastwisk na dużych wysokościach. Jest wynikiem wielkiej pasji i długiej tradycji i jest wytwarzany wyłącznie z mleka, które jest dojone w części Apeninów między Parmą a Bolonią.
Nasze sery dojrzewają w starych budynkach z kamiennymi ścianami, zbudowanych w XIX wieku, dzięki czemu ser może dojrzewać w naturalnej równowadze temperatury i wilgotności, wydalając nadmiar wilgoci i resztki serwatki z przetwarzania, co wzmacnia jego zapach i smak.
Aby zachować aromat i typowe cechy produktu, nasze produkty są pakowane próżniowo w worki świeżości z potrójną warstwą aluminium, aby zapobiec utlenianiu i szokowi termicznemu.
Obecność rodziny Cantarelli z Sant'Ilario d'Enza, Reggio Emilia, gwarantuje dziś, podobnie jak wtedy, możliwość skosztowania produktu doskonałego pod każdym względem, bogatego w starożytne zapachy i smaki oraz produkowanego przy użyciu nowoczesnych technologii w służbie klasycznego rzemiosła.
Informacja o wartościach odżywczych
Średnie wartości odżywcze (100 g): Woda gr. 30,8, białko ogółem gr. 33,0, tłuszcz gr. 28,4, wartość energetyczna Kcal 395, chlorek sodu gr. 1,39, wapń mg. 1160, fosfor mg. 680, sód mg. 640, potas mg. 100, magnez mg. 43, cynk mg. 4, witamina A mcg. 270, witamina B1 mcg. 34, witamina B2 mcg. 370, witamina B6 mcg. 110, witamina B12 mcg. 4,2, witamina PP mcg. 55, kwas pantotenowy mcg. 320, cholina mg. 40
Waga
1000 g
Lista składników
Surowe mleko krowie, sól, podpuszczka z żołądka cielęcego
Firma spożywcza
Cantarelli 1876 srl, Via Val D'Enza, 45 - Sant'Ilario D'Enza (RE) - Italy
Alergeny
Mleko i produkty pochodne, w tym laktoza
EAN
8010317000923
Planowana dostawa 10-14 dni
Koszt dostawy 39 zł