-
Oferta od
osoby prywatnej
Oferowany ocet jabłkowy produkuję we własnym gospodarstwie z jabłek starych odmian własnych, blisko 60-cio letnich, wysokopiennych jabłoni Malinówki, Szarej Renety, Złotej Renety, Cesarza Wilhelma i Oliwki Żółtej.
Gospodarstwo posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego.
Ocet wytwarzany jest z samego soku jabłkowego w/w odmian bez żadnych dodatków (wody, cukru czy drożdży) i jest niepasteryzowany, niefiltrowany, nieklarowany. Zawiera matkę octową, powstającą w efekcie zachodzących naturalnych procesów fermentacji octowej. Matka octowa jest gwarancją jakości octu i spontanicznej metody fermentacji, która trwa minimum kilka miesięcy.
Zastosowanie octu jabłkowego jest bardzo szerokie, m. in.: zgaga, refluks, obniżanie ciśnienia tętniczego, obniżanie poziomu cukru, tonik na trądzik, zasuszanie kurzajek, łupież, płukanka do włosów oraz kulinarnie jako przyprawa do sałatek, marynat, itp.
Powstający osad jest zjawiskiem naturalnym.
Pojemność - 0.5l
Kwasowość - do 5%
Zapraszam!
Ze szczegółami obszaru mojej działalności można zapoznać się odwiedzając moją stronę internetową www.**********