-
Oferta od
osoby prywatnej
Dzięki procesowi sterylizacji nasze dania zyskują wydłużony termin przydatności do spożycia przy zachowaniu pełni smaku i aromatu.
Wszystkie słoiki oraz mięso poddane sterylizacji działa na zasadzie konserwowania żywności pod wysoką temperaturą i ciśnieniem, dzięki czemu uzyskuje się:
- bardzo długą trwałość produktu,
- pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne,
- brak konieczności stosowania konserwantów.
Danina przygotowane z pod rąk doświadczonego kucharza gotującego z miłością i pasją.
Sterylizacja – jeszcze dłuższa trwałość niż tyndalizacja
Nasze dania są sterylizowane – proces ten różni się od tyndalizacji tym, że odbywa się w wyższej temperaturze i pod ciśnieniem (w autoklawie), dzięki czemu eliminuje wszystkie formy drobnoustrojów, w tym przetrwalniki.
Efekt? Jeszcze dłuższy okres przydatności do spożycia przy zachowaniu jakości i smaku potraw.
W odróżnieniu od tyndalizacji (trzykrotna pasteryzacja w niższej temperaturze), sterylizacja zapewnia maksymalne bezpieczeństwo mikrobiologiczne i minimalizuje ryzyko zepsucia, nawet przy dłuższym przechowywaniu.
W naszych daniach nie znajdziesz konserwantów, sztucznych wzmacniaczy smaku. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników i przypraw renomowanych polskich marek. Każde danie przygotowuje doświadczony kucharz z pasją i miłością do tradycyjnej kuchni.
1. Zrazy wieprzowe (słoik 1szt.) w sosie z domowym ogórkiem kiszonym, boczkiem oraz słoniną. W słoiku znajdują się 4-5 zrazów wieprzowych w zależności od wielkości.
2. Gołąbki w sosie pomidorowym z ryżem oraz zawinięte w kapustę. W słoiku znajdują się 4 gołąbki.
2A. Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z ryżem i młodą kapustą. W słoiku znajdują się 4 gołąbki
3. Bigos staropolski extra mięsny (słoik 1 szt.) z kiełbasą, smażonymi żeberkami, suszonymi, polskimi śliwkami oraz grzybami leśnymi.
Bigos przygotowywany z własnej, domowej kiszonej kapusty bez dodatku octu. Grzyby posiadają atest.
3A. Bigosik z włoskiej kapusty z kiełbasą i boczkiem (słoik 1 szt.) Lekka wersja klasycznego bigosu – włoska kapusta, aromatyczna kiełbasa i wędzony boczek. Idealny wybór na pyszny obiad. Bigosik z włoskiej kapusty dostępny w pozostałych miesiącach gdy młoda kapusta niedostępna w sprzedaży.
3B. Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i boczkiem (słoik 1 szt.) Lekka wersja klasycznego bigosu – młoda kapusta, aromatyczna kiełbasa i wędzony boczek. Idealny wybór na pyszny obiad - duży słoik 900 ml – porcja dla 1-3 os. Bigosik dostępny tylko sezonowo wiosna-lato.
4. Pulpety wieprzowe w sosie własnym lub innym (słoik 1 szt.) smażone kotlety mielone w sosie własnym. W słoiku znajduje się 6 kotletów mielonych.
4A. Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym lub innym (słoik 1 szt.) smażone kotlety mielone z piersi kurczaka w sosie pomidorowym. W słoiku znajduje się 5-6 kotletów drobiowych.
5. Gulasz po węgiersku z szynki wieprzowy gulasz po węgiersku z czerwoną papryką i cebula.
5A. Gulasz drobiowy (mięso z piersi kurczaka lub z indyka) (słoik 1 szt.) wieprzowy gulasz po węgiersku z czerwoną papryką i cebula.
5B. Strogonow wieprzowy z szynki (słoik 1 szt.) mięso wieprzowe z czerwoną papryką, pieczarkami, ogórkiem kiszonym.
6. Żeberka wieprzowe (extra mięsne) w sosie.
7. Szarpana – wolno gotowana wieprzowina w sosie (łopatka wieprzowa)
8. Fasolka po bretońsku gotowana na żeberkach wędzonych, śląskiej kiełbasie oraz boczku w sosie pomidorowym (słoik 1 szt.)
9. Schabiki w sosie – krojone, grubsze kawałki schabu w sosie.
10. Bitki z szynki – rozbite kawałki szynki w sosie.
11. Golonka po pomorsku (słoik 1 szt.) - pieczona golonka z warzywnymi głównie z cebulą i porem, marchewką, selerem i pietruszką z dodatkiem pomidorów oraz przecieru pomidorowego z przyprawami. Uznawana jako produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w woj. pomorskim - duży słoik 900 ml (około 350-400g mięsa bez kości).
11A. Pieczona golonka wieprzowa z dodatkiem warzyw. Golonka pakowana w specjalnym opakowaniu podanym sterylizacji. Doypack retort posiada cechy metalowej puszki. Pozwala na długotrwałe przechowywanie zawartych w nim produktów – wydłużony termin przydatności do spożycia.
12. Rumsztyk czyli stek z wieprzowego mięsa mielonego z duszoną cebulką duży słoik 900 ml – 4-5 szt. porcja dla 1-3 os.
12A. Bryzol czyli kotlety przygotowane z mielonego mięsa wieprzowego z dodatkiem podsmażonej cebulki i duszonych pieczarek duży słoik 900 ml – 4-5 szt. porcja dla 1-3 os.
13. Schab pieczony/duszony w kapuście kiszonej – krojone, grubsze kawałki schabu pieczone/duszone w kapuście kiszonej.
14. Karkówka wieprzowa duszona z cebulką – krojone, grubsze kawałki karkówki z duszoną cebulką.
15. Klasyczny sos bolognese z dodatkiem pomidorów, przecieru pomidorowego, warzyw, przypraw oraz wieprzowego mięsa mielonego.