-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
-
Rok wydania
2013
-
Okładka
miękka
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
„Zamień chemię na jedzenie” Julity Bator to książka, w której autorka udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności oraz jakie naczynia będą najlepsze w kuchni. Dodatkowo podaje 83 łatwe różne przepisy, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
Na początku trzeba chcieć! Bo co to znaczy tak naprawdę zdrowo się odżywiać? Przede wszystkim pozbyć się z jadłospisu rzeczy w postaci chemicznych dodatków, które są szkodliwe dla zdrowia. Wszystkie takie „dodatki” znajdziemy w batonach, słodzikach, wzmacniaczach smaku, aromatach, a nawet w zwykłych płatkach śniadaniowych. Jeśli zjemy jedną taką rzecz to organizm potrafi sobie z tym poradzić. Ale co się stanie, gdy zjemy kilkanaście takich rzeczy? Otóż niszczą zdrowie bezpowrotnie! Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a niektórzy nawet twierdzą, że być może także zespołu ADHD. Autorka w swojej książce stara się ustrzec czytelników przed złym odżywianiem i podpowiada co jeść, aby unikać chemii.
Okładka usztywniona z połyskiem stron 286. Odbiór osobisty cena 30 zl
Koszty ewentualnej wysyłki za pobraniem pocztowy w cenie ksiazki / ok 17 zł/