-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
Niezależnie od tego, czy konserwy przechowujemy w puszkach czy w słoikach, świetnie sprawdzą się nie tylko podczas przygotowywania domowych posiłków, ale także w podróży.
Konserwy są także less waste – w ten sposób możemy utrwalić żywność, która trafiłaby do kosza…Dotyczy do żurku, bigosu, ale nawet ciast takich jak babka, czy sernik!
Wyrób konserw w słoikach i puszkach to 160 sprawdzonych przez autora przepisów. Za każdym razem możesz wybrać, czy chcesz zakonserwować przetwór w słoiku czy puszce.
Część z nich bazuje na uznanych, prl-owskich recepturach, w których nie wykorzystywało sie wielu chemicznych dodatków. Wszystkie składniki są łatwo dostępne – znajdziesz je w pobliskim sklepie spożywczym albo na straganie.
Samo wyposażenie kuchni również nie jest poważnym wyzwaniem. Autor uzupełnia je o szczegółowe porady i wskazówki. Porady i przepisy zredagowane są w przystępny i przejrzysty sposób.
Konserwy w puszkach to skuteczny sposób przedłużania trwałości żywności dla kierowców samochodów ciężarowych, pracowników wyjeżdżających za granice, czy jako dodatkowy dochód dla restauracji lub gospodarstwa agroturystycznego.
Receptury podzielone zostały na 8 rozdziałów:
- Konserwy z nabiału
- Konserwy mięsne
- Konserwy rybne
- Konserwy z warzyw i owoców
- Konserwy wojskowe
- Prezerwy
- Konserwy z pieczywa, ciast i produktów mącznych
- Dodatki
Ilość stron: 254
Możliwa wysyłka na koszt kupującego, wplata na konto
CZAS REALIZACJI 5 DNI.