Wszystko kupisz. Wszystko sprzedasz.
0
Zaloguj się
+ Dodaj ogłoszenie

Wyrób konserw w słoikach i puszkach (2) Dziczyzna

1 / 3
Obserwuj
  • Oferta od osoby prywatnej
  • Stan nowe
  • Tematyka kuchnia, potrawy
Wyrób konserw (zarówno w puszkach, jak i słoikach) to skuteczny i bezpieczny sposób przedłużania trwałości żywności. Drugi (i zapewniamy, że nie ostatni) poradnik z serii stworzonej przez Krzysztofa Leśniewskiego dostarcza niezbędnej wiedzy teoretycznej potrzebnej do tego by zabrać się za domowe przetwórstwo. Tym razem autor bardzo dużo miejsca poświęcił dziczyźnie, ale nie brakuje także innych kulinarnych tematów. W książce znajdziesz przepisy m.in. na: gęsie pipki, gulasz z żołądków indyczych, mielonkę z kaczki, rosół z perliczki, golonkę pieczoną z dzika, konserwę z dziczyzny w galarecie, jagnięcinę pieczoną, skumbrię w tomacie, sushi, sernik brownie. Za każdym razem możesz wybrać, czy konserwujesz w puszcze czy słoiku (w książce znajdziesz także informacje o zaletach jednej i drugiej metody). W specjalnej tabelce znajdziesz też precyzyjne informacje dotyczące obróbki termicznej. Książka została podzielona na 6 części: Konserwy z ptactwa Konserwy mięsne (z dziczyzny i zwierząt hodowlanych) Konserwy rybne Konserwy z warzyw i owoców Dania gotowe, desery Dodatki Całość poprzedza wstęp z wprowadzeniem do tematyki konserwowania żywności. W książce zawarte zostały przepisy na: Konserwy z ptactwa Bażant w cebuli Bażant z kapustą kwaszoną Kapuśniak z bażanta Rosół z bażanta Zupa z bażanta Kuropatwy korzenne Gęsie pipki Gęś w pomarańczach Mielonka z gęsi Uda gęsi w sosie piernikowym Wątróbka z gęsi w sosie cebulowym z jabłkiem Indyk wędzony w galarecie Gulasz z żołądków indyczych lub serc z kaszą Kiełbasa z indyka w cebuli Mielonka z indyka Parówki z indyka Pasta z indyka Pierś z indyka w pomidorach suszonych Skrzydła z indyka w sosie grzybowym Smażonka z indyka Szyje z indyka w sosie śmietanowym Czarnina pałucka Dzika kaczka w sosie owocowym Dzika kaczka w wiśniach Dzika kaczka z fasolą Dzika kaczka pieczona z grzybami Kaczka pieczona z owocami Kacze języki po azjatycku Kaczka w sosie śmietanowym Okrasa z kaczki (tłusta) Mielonka z kaczki Skrzydełka z kaczki w sosie BBQ Łyska pieczona Pasztet z łysek Kurczak z rożna Mielonka z kurczaka i curry Frykasy z kury z ryżem Perliczki w boczku wędzonym Rosół z perliczki Zupa jarzynowa z przepiórek Przepiórki podsmażane w sosie własnym z warzywami Serce strusia w sosie jarskim z pieczarkami (championami) Konserwy mięsne Mielonka z bobra Konserwa z dziczyzny w galarecie Klopsy z dziczyzny w smalcu Flaki z dzika Galart z dzika Golonka pieczona z dzika . Kiełbasa z dzika w sosie żurkowym Karkówka z dzika podsmażana Kiełbasa biała z dzika Parówki z dzika w sosie myśliwskim Konserwa z dzika Pasztet z dzika Salceson z dzika Słonina z dzika Smalec z dzika Strogonow z dzika z kaszą Szynka pieczona z dzika w konserwie Zupa grzybowa z dzika z kaszą pęczak Flaki z jelenia lub sarny Gulasz z sarniny Mielonka z jelenia Pulpety z jelenia w sosie myśliwskim Mielonka z sarny Baranina z ryżem Gicz jagnięca w galarecie Jagnięcina pieczona Gulasz barani Konserwa barania podhalańska Konserwa drobiowo-barania Kwaśnica na baraninie Mielonka barania Mielona kozina Kozina pieczona z BBQ Cielęcina pieczona z rozmarynem Cielęcina w sosie pomidorowym Flaki cielęce Nutria pieczona z ziemniakami Konserwa z nutrii Goleń wołowa podsmażana Flaki wołowe Mielonka wołowo-wieprzowa Ogon wołowy Ozór wołowy w galarecie krwistej Rosół wołowy Szponder wołowy podsmażany w sosie BBQ Szponder wołowy w przyprawie kebab (gyros) Wołowina peklowana Wołowina po chińsku Pęczak z wołowiną (gulasz) Zrazy wołowe w sosie grzybowym Zupa gulaszowa Wołowina gotowana Królik w śmietanie Pasztet z królika wędzonego Pasztet z zająca zapiekany Zając w sosie własnym Zając z kapustą kiszoną Konserwy rybne Flaczki z lina Karaś w kapuście Karp w szarym sosie Leszcz w sosie pomidorowym Lin, sandacz lub karp w kiszonej kapuście Okoń duszony w marchwi Pasta z mleczu lub ikry Pasztet łososiowy Pstrąg w kapuście i pomidorach Ryba po grecku (z pstrąga) Skumbria w tomacie Tołpyga marynowana w oleju Ukleja w sosie pomidorowym Węgorz wędzony w oleju Ogon bobra Konserwy z warzyw, owoców i grzybów Jagody w syropie w butelkach Koncentrat grzybowy Konfitura z poziomek Pasta z czosnku niedźwiedziego Siedzuń (szmaciak, kozia broda w zalewie słono-kwaśnej Smardze w słonej wodzie Sok z rokitnika i czeremchy Syrop z jeżyn Ulęgałki w syropie Zupa z leśnych owoców Żurawina do mięs Dania gotowe, desery Boczek wieprzowy ze skórą Burger z dziczyzny w sosie BBQ Chleb w słoiku Dziczyzna w sosie tymiankowo-grzybowym Gołąbki z dziczyzny w sosie myśliwskim Bułka z klopsem z dziczyzny Minipizza Orzechy laskowe, włoskie lub bukowe prażone Pampuchy – parowańce – kluchy na łachu Pierogi z dziczyzną Pyzy z dziczyzną Sajgonki Sushi wędzone Placek drożdżowy z rabarbarem Sernik z brownie Szary placek w słoiku Woda gazowana w puszce Wódka Dodatki Bulion barani Bulion cielęcy Bulion drobiowy Bulion rybny Bulion warzywny Bulion wołowy Bejca Granulat ze skórek Kasza gryczana w puszkach Kasza jęczmienna w puszkach Kasza pęczak w puszkach Makaron ryżowy Makaron w puszkach lub słoikach Marynata do dziczyzny (kwaśna) Marynata do dzika Musztarda Proszek grzybowy Ryż w puszkach Solanka zalewowa Sos grzybowy Sos jałowcowy Sos myśliwski Sos pomidorowy do parówek Sos porzeczkowy Sos tatarski Szary sos Marynata warzywna do dziczyzny Włoszczyzna do bulionu Wywar (bulion) myśliwski Sos żurkowy Zalewa żelująca ze skór i ścięgien Zalewa żelująca z żelatyny Możliwa wysyłka na koszt kupującego, wplata na konto CZAS REALIZACJI 5 DNI.

Skontaktuj się

Jolanta

Dodaj załącznik
Liczba odsłon: 2319
Zgłoś nadużycie
65 zł

Jolanta

OSOBA PRYWATNA

Na Sprzedajemy.pl od Kwi 2014
Osięciny kujawsko-pomorskie Zobacz na mapie »
  • O nas

  • Bezpieczenstwo

  • Pomoc

  • Poradnik kupującego

  • Mapa kategorii

  • Ogłoszenia archiwalne

  • Oferta dla firm

Copyright © 2011-2025 Sprzedajemy.pl Sp. z o.o. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.

Zarządzaj powiadomieniami
Odblokuj powiadomienia