- 
                                    Oferta od
                                    osoby prywatnej 
                                
- 
                                    Stan
                                    nowe 
                                
- 
                                    Rok wydania
                                    1998 
                                
- 
                                    Okładka
                                    twarda 
                                
- 
                                    Tematyka
                                    kuchnia, potrawy 
                                
- 
                                    Forma
                                    poradnik 
                                
 
                    
                                                            					                                        					                        					
																
					                        
                    
                    
                        Tytuł książki: "Kuchnia wegetariańska".autor Marek Łebkowski.Wydana: Prószynski i S-ka, Warszawa, 1998 ,ilość stron: 184, wymiary: 19,5 x 29 cm, okładka twarda lakierowana.
 W książce przedstawiono główne zasady i zalety kuchni, która opiera się na produktach roślinnych, warzywach, owocach i nabiale. Prawidłowe zestawienie tych składników jest nie tylko podstawą zdrowego żywienia, ale też zapobiega wielu chorobom, a szczególnie miażdżycy. Autor zebrał przepisy potraw dostosowane do naszej strefy klimatycznej, zawierające taki zestaw produktów, który zaspokaja wszystkie potrzeby organizmu człowieka. Czytelnicy, którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa, będą mile zaskoczeni tym,ile wspaniałych, a przy tym prostych w przygotowaniu dań jarskich, można przyrządzić korzystając z przepisów kuchni wegetariańskiej. 
Akumal Ramachander: 
"W mojej rodzinie, która pochodzi z południowych Indii, wegetarianizm ma ponad tysiącletnią tradycję. Wielu moich krewnych - są wśród nich znani muzycy, pisarze i filozofowie - kierowało się i kieruje zasadą, że "jesteśmy tym, co jemy". Gorąco polecam książkę o kuchni wegetariańskiej wszystkim, którzy chcą żyć zdrowo i jeść smacznie, chroniąc zarazem miliony zwierzęcych istnień obok nas. 
Do książki dodatkowe przepisy wegetariańskie śniadania, dodatki do śniadań,obiady,dodatki do obiadów, kotlety i desery.Opracowanie w formie broszurki Robert Kuczek.
Koszty przesyłki za pobraniem pocztowym pokrywa kupujacy.