-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
-
Rok wydania
1998
-
Okładka
twarda
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
-
Forma
poradnik
Tytuł książki: "Kuchnia wegetariańska".autor Marek Łebkowski.Wydana: Prószynski i S-ka, Warszawa, 1998 ,ilość stron: 184, wymiary: 19,5 x 29 cm, okładka twarda lakierowana.
W książce przedstawiono główne zasady i zalety kuchni, która opiera się na produktach roślinnych, warzywach, owocach i nabiale. Prawidłowe zestawienie tych składników jest nie tylko podstawą zdrowego żywienia, ale też zapobiega wielu chorobom, a szczególnie miażdżycy. Autor zebrał przepisy potraw dostosowane do naszej strefy klimatycznej, zawierające taki zestaw produktów, który zaspokaja wszystkie potrzeby organizmu człowieka. Czytelnicy, którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa, będą mile zaskoczeni tym,ile wspaniałych, a przy tym prostych w przygotowaniu dań jarskich, można przyrządzić korzystając z przepisów kuchni wegetariańskiej.
Akumal Ramachander:
"W mojej rodzinie, która pochodzi z południowych Indii, wegetarianizm ma ponad tysiącletnią tradycję. Wielu moich krewnych - są wśród nich znani muzycy, pisarze i filozofowie - kierowało się i kieruje zasadą, że "jesteśmy tym, co jemy". Gorąco polecam książkę o kuchni wegetariańskiej wszystkim, którzy chcą żyć zdrowo i jeść smacznie, chroniąc zarazem miliony zwierzęcych istnień obok nas.
Do książki dodatkowe przepisy wegetariańskie śniadania, dodatki do śniadań,obiady,dodatki do obiadów, kotlety i desery.Opracowanie w formie broszurki Robert Kuczek.
Koszty przesyłki za pobraniem pocztowym pokrywa kupujacy.