-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
-
Rok wydania
2023
-
Okładka
miękka z obwolutą
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
"Smakoterapia. Żyj i jedz zdrowo. Odporność na talerzu"
Jak skutecznie zadbać o zdrowie i przestać się bać drobnoustrojów
Jak być zdrowym w dzisiejszym niezdrowym świecie?
Jak wziąć odpowiedzialność za swoje zdrowie?
Jak być proodpornościowym, zamiast antywirusowym i po co?
Jak współpracować z mikrobiomem ludzkim?
Dlaczego chorujemy?
Co jeść i od czego zależy wybór pożywienia?
Jak odnaleźć się w gąszczu modnych, wykluczających się wzajemnie, zaleceń dietetycznych?
To pytania, na które nie ma jednej odpowiedzi, jednego sprawdzonego sposobu, tak jak nie ma jednej odpowiedniej dla każdego zdrowej diety. Są one fantastyczną okazją na powrót do dyskursu o zapomnianej przez nas w życiu codziennym PROFILAKTYCE chorób.
Pomocna okazuje się wiedza zaczerpnięta z TCM, medycyny Wschodu, w której życie i zdrowie człowieka, jak i cała natura, podlegają konkretnym cyklom, których znajomość może stać się kluczem do harmonii i równowagi. Leczy daną osobę, nie jednostkę chorobową, zapobiega chorobom poprzez propagowanie działań profilaktycznych, traktuje człowieka jako istotę kompletną w jedności ciała, duszy i umysłu. Wiedza teoretyczna i praktyczna jest zatem kluczem do zdrowia.
W książce znajdziesz garść podpowiedzi teoretycznych oraz praktycznych i kulinarnych wraz z przepisami kulinarnymi, które pozwolą tę wiedzę wcielić w życie.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Okładka lekko usztywniona ozdobna z wytłoczonymi w zlocie literami z wydłużoną okładką. Liczne kolorowe zdjęcia opisywanych posiłków czy też produktów.
Stron 440. Cena detaliczna 79.99 cena sprzedaży dla osoby spoza Szczecina w tej samej cenie wraz z wysyłką. Natomiast przy odbiorze osobistym 60.- zl