-
Oferta od
osoby prywatnej
Serwatka w proszku, dostępna w naszej ofercie, to produkt o wszechstronnym zastosowaniu, wzbogacający walory smakowe różnorodnych produktów spożywczych. Dzięki niezdenaturowanej postaci laktoalbuminy, serwatka tworzy kompleksy białkowe podczas ogrzewania, co zwiększa zdolność kompleksowego wiązania wody.
W naszej ofercie dostępna jest w dwóch wyjątkowych wariantach - słodkim i kwaśnym. Zalecana jest m.in. jako składnik deserów mlecznych, czekolad, nadzień, polew, surowców piekarniczych, a także stosowana w produkcji wyrobów wędliniarskich, sosów i zup.
W przemyśle piekarniczym wpływa na zabarwienie skórki pieczywa, eliminując tzw. zakalce, nadając unikalny smak i odpowiednią strukturę pieczywu.
Dodatkowo, serwatka w proszku znajduje zastosowanie w produkcji odżywek dla dzieci, preparatów mlekozastępczych dla niemowląt oraz w branży farmaceutycznej. Jej korzystny wpływ na trawienie, poprzez sprzyjanie rozwojowi korzystnej flory bakteryjnej, jest ceniony przez dietetyków. Cukier mlekowy zawarty w serwatce wspomaga absorpcję wapnia, wspierając kondycję kości oraz zębów.
SKŁAD: serwatka w proszku, laktoza.
UWAGA!!!
Do każdego zamówienia dołączony jest atest jakościowy oraz aktualne badania laboratoryjne! Nasze receptury opracowywane są przez zespół technologów, co zapewnia stworzenie idealnych mieszanek, również do wykorzystania w zaciszu domowym!
Jeden worek zawiera 25 kilogramów produktu. Możliwe są zamówienia także mniejszych ilości. Podawana cena jest ceną za kilogram!
W razie pytań lub wątpliwości, zachęcamy Państwa do kontaktu :-)