-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
używane
-
Okładka
twarda
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
Wydawnictwo: KLEKS
Autor: LAJOS Mari, HEMZO Karoly
ISBN: 83-85156-16-9
Liczba stron: 64
Oprawa: twarda
Format: 20,5x28,5cm waga 0,6kg B
Rok wydania: 1992
Język: polski
Stan: UŻYWANY 9,5/10
Książka jest w dobrym stanie, minimalne ślady używania.
Opis:
Sałatki niesłusznie odsunięte w cień, długi czas pomijane prawie zupełnie w restauracyjnych kartach dań. Zastanawiające dlaczego narody żyjące po północnej stronie Alp, tak długo nie potrafiły docenić zalet warzyw i owoców, a ich kuchnię zdominowały dania mięsne.
Otyła Europa będąca na krawędzi zawału serca, bardzo potrzebuje lekkich, dietetycznych potraw z warzyw. Sposób przyrządzania i podawania sałatek jest kwestią zwyczajową i należy do kultury danego narodu.
Sałatka to wielka rzecz! Ma oczywiście swoje reguły i sekrety. Trzeba umieć ją przygotować, ale też jest tą częścią sztuki kulinarnej, która stwarza największą możliwość improwizacji.
(z okładki i treści książki)