-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
-
Rodzaj
rożno
Sprzedam nowy, nieużywany, rożen do pieczenia prosiaka, dzika, barana, jagnięcia, drobiu, itd.
Pręt obrotowy i klamry (haki) spinające wykonane ze stali nierdzewnej. Pręt 2m skręcany w połowie, grubości 35mm i fi ścianki 1,5mm.
Wysokość podnoszenia standardowo 45cm, za niewielką dopłatą 85cm oraz za dopłatą wanna (taca ociekowa i do serwowania z wysokopolerowanej blachy nierdzewnej 115x40 cm - stal INOX). Zasilanie z akumulatora 12V lub zasilacza (ew. prostownika) 12V. Obciążenie 30-80 kg. Obroty w dwóch prędkościach 5-6 oraz 8-9/min., w zależności od stanu naładowania akumulatora. Posiadam także grille pod większe obciążenie (do 80kg, oraz do 125kg).
Cena od 899 zł. Możliwość wypożyczenia.
Odbiór osobisty lub wysyłka kurierem.
P.S.
Drodzy Państwo, dopiszę jeszcze coś o co wielu pyta. Prosiaka nigdy, przenigdy nie pieczemy nad ogniem, tylko obok źródła ognia (ciepła). Skapujący w dużej ilości z pieczeni do żaru tłuszcz pali się i wytwarzają się bardzo toksyczne związki, które następnie parują i przedostają się do pieczonego mięsa (nie mówiąc już o momentalnym spieczeniu skóry w chwili nieuwagi tudzież oberwaniu się pieczeni lub jej części z rusztu przy niewłaściwym zabezpieczeniu i upadku mięsa do ogniska). Nie mówię tu o małych ilościach skapującego tłuszczu, jak przy domowym grillowaniu steków i kiełbasek!!! Źródło ciepła (żar lub ogień) obok prosiaka, a pod nim wanna na skapujący tłuszcz i marynatę, którą podlewamy mięso!!! Sokami, które wyciekły z prosiaka, polewam (smaruję) go kilka (kilkanaście) razy w trakcie pieczenia.
UWAGA!!!
ZE WZGLĘDU NA DUŻE ZAINTERESOWANIE, ZAMÓWIENIA REALIZOWANE SĄ WEDŁUG KOLEJNOŚCI DO 3-4 TYGODNI.
Dla zainteresowanych mogę wysłać krótkie filmiki na Whatsapp.