-
Oferta od
firmy
-
Stan
używane
Dostawa
Chcesz kupić z dostawą? Z Clicktrans wyślesz w dowolne miejsce.
Wyceń transport
Dzień dobry,
mamy do sprzedania piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10. Piec był używany, posiada normalne ślady użytkowania. Pod względem technicznym jest całkowicie sprawny. Cena obejmuje widoczną na zdjęciach podstawę.
Opis:
Piec konwekcyjno-parowy firmy Retigo DA 10 to połączenie wysokiej jakości z prostotą użytkowania. Zastosowane są w nim najlepsze technologie. Doskonale sprawdzi się do obróbki termicznej potraw, takich jak: mięsa, ryby, dania warzywne, jajeczne, a także przy wypiekach ciast i tortów. Idealny do gotowania, pieczenia z parą, gotowania w zmniejszonej temperaturze, blanszowania obróbką termiczno-parową oraz utrzymywania temperatury i regeneracji dań.
Cechy produktu:
Wykonanie – obudowa ze stali nierdzewnej. Materiały izolacyjne pozostają stabilne i skuteczne. Piec konwekcyjny umożliwia prowadzenie procesu obróbki termicznej od 30 do 300°C w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Wewnętrzne oświetlenie umożliwia obserwację pieczenia bez konieczności zaglądania do środka.
Wydajność – niezwykle szybko podnosi temperaturę i piecze równomiernie na wszystkich poziomach, dzięki idealnej regulacji dystrybucji ciepła. Pozwala to na pieczenie chleba i croissantów bez ich wcześniejszego rozmrażania. Wypieki uzyskują jednolity kolor zewnętrzny, a konsystencja pozostaje nienaruszona przez kilka godzin po zakończeniu pieczenia.
Bezpieczeństwo– podwójna szyba umożliwia naturalną wentylację, która obniża temperaturę powierzchni zewnętrznej bez ryzyka poparzenia. Piec posiada funkcję schładzania komory piekarniczej.
Obsługa – piec konwekcyjno-parowy jest bardzo łatwy w obsłudze za pomocą przycisków dotykowych i pokrętła. Umożliwia programowanie trybów pracy. Posiada funkcję doparowywania komory oraz sondę potrawy z pomiarem w zakresie 0-99 °C.
Efektywność – wentylator zapewnia równomierne pieczenie, szybkość obróbki oraz wysoką jakość wypieków. Timer zapewnia pełną automatyczną kontrolę pracy piekarnika. Funkcja pary gwarantuje doskonałą jakość pieczenia co zapewnia intensywne kolory, intensywniejsze aromaty i niezmienioną strukturę. Przygotowywanie potrwa wymaga znacznie mniej czasu niż w przypadku obróbki klasycznej.
Zastosowanie- piec konwekcyjno-parowy znajdzie zastosowanie w każdej profesjonalnej gastronomii: w piekarniach, supermarketach, firmach cateringowych, hotelach, pizzeriach, kebabach czy restauracjach.
Wymiary zewnętrzne:
Długość [cm]: 92
Głębokość [cm]: 80
Wysokość [cm]: 104
Wysokość całkowita [cm]: 173
Efektywność energetyczna:
Moc [kW]: 17,6
Napięcie [V]: 400
Częstotliwość [Hz]: 50
Moc grzewcza [kW]: 16,8
Pozostałe parametry pieca:
Rodzaj zasilania: Elektryczne
Sterowanie: cyfrowe
Wymiary tacy [cm] (DxS): 53×32,5
Stojak: Tak
Maks. temperatura [°C]: 300
Zakres temperatur [°C]: 30-300
Wystawiamy fakturę VAT.
Szukasz czegoś innego? Zadzwoń do nas i zapytaj, z chęcią odpowiemy na Twoje pytania i przedstawimy Ci ofertę na inne urządzenia.
Odbiór osobisty lub wysyłka (w tej sprawie proszę o kontakt).
Pozdrawiamy i zapraszamy do skorzystania z naszego sklepu.
Komis gastronomiczny - skup/sprzedaż