-
Oferta od
firmy
-
Stan
używane
Dostawa
Chcesz kupić z dostawą? Z Clicktrans wyślesz w dowolne miejsce.
Wyceń transport
Dzień dobry,
mamy do sprzedania piec konwekcyjno-parowy natryskowy Retigo 20 x GN 1/1 (elektryczny) o mocy 36,9 kW. Model O 2011 i+, oznaczenie 2E2011IA. Urządzenie było używane, posiada normalne ślady użytkowania. Pod względem technicznym piec jest całkowicie sprawny. Warto podkreślić, że model ten to jeden z najnowszch oraz najbardziej zaawansowanych urządzeń tego typu.
- Pierwsze zdjęcie jest podglądowe, pozostałe przedstawiają sprzedawany produkt.
- Przepraszamy za jakość zdjęć, ale były one robione na szybko, podczas odbioru towaru od klienta (niedługo dodamy nowe).
- Warto zaznaczyć, że nowe urządzenie kosztuje obecnie ok 100 000 - 110 000 zł, u nas znacznie taniej.
Opis:
Profesjonalny piec gastronomiczny gwarantuje perfekcyjne przygotowanie potraw w każdej restauracyjnej kuchni, dzięki czemu jest niezbędnym elementem wyposażenia w każdym lokalu gastronomicznym. Wielofunkcyjny sprzęt pozwala uzyskać potrawy gotowane, smażone, pieczone, duszone, blanszowane i grillowane. Dodatkowo dania przygotowane w piecu są zdrowe, ponieważ nie tracą najcenniejszych właściwości, takich jak minerały i składniki odżywcze. Retigo to odpowiedź dla profesjonalistów, wymagających wysokiej jakości i prostej obsługi. Sprzęt jest doskonałą propozycją dla lokali wydających 400-600 dań.
Urządzenie wyposażone zostało w system Vision Perfect Cooking, dający możliwość przygotowywania potraw gotowania na parze. Piece konwekcyjno-parowe Retigo posiadają wysokiej czułości elektroniczny panel sterujący, który reaguje na nawet najlżejszy dotyk, dzięki czemu obsługa pieca w trudnych warunkach jakie panują na zapleczu kuchennym nie sprawia problemu. Wysokiej klasy grzałki oraz wentylatory umożliwiają perfekcyjne przygotowanie chrupkich i idealnie wypieczonych potraw. Wyposażenie w system MY VISION CONTROLS, daje łatwe personalizowanie menu oraz SMART INVESTMENT zapewniające oszczędną pracę i niższe koszty użytkowania. Ten piec konwekcyjny to wszystkie procesy gastronomiczne skumulowane w jednej maszynie. Już nie potrzebujesz kilku urządzeń w swojej profesjonalnej kuchni.
Piec gastronomiczny konwekcyjno-parowy 20 x GN 1/1 Blue Vision Retigo posiada dużą ilość funkcji oraz specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii, takie jak pasteryzacje, Sous Vide, konfitowanie, wędzenie, dzięki, którym przygotowywanie potraw jest wręcz doskonałe. Uzyskanie idealnie złotobrązowej oraz chrupiącej skórki, umożliwia specjalna funkcja zapiekania Golden Touch. Niskotemperaturowe pieczenie daje możliwość gwarantuje minimalną utratę wagi, lepszy smak oraz soczystość. Dodatkowo w piecu istnieje możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce, idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs, a także tryb podtrzymania po zakończeniu obróbki termicznej.
Dodatkowo zastosowanie funkcji FanStop zwiększa bezpieczeństwo pracy z urządzeniem w momencie otwarcia drzwi, zatrzymując pracę wentylatora. Takie rozwiązanie również pozwala zminimalizować utratę ciepła. 6-punktowa sonda gotowania, pozwala mierzyć temperaturę wewnątrz potrawy, dając użytkownikowi informację czy danie jest już gotowe. Sonda termiczna wykorzystywana jest głównie w przypadku dużych kawałków mięs, mięs z kością lub steków wołowych. Obudowa wykonana została ze stali nierdzewnej AISI 304/316 z powłoką o najwyższej trwałości, co świadczy o solidności i trwałości na uszkodzenia, wywołane codziennym użytkowaniem pieca gastronomicznego natryskowego Retigo.
TECHNIKI GOTOWANIA:
Gorące powietrze 30 – 300 °C
Funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 130 °C
Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
Bio-gotowanie 30 – 98 °C
Regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do
momentu serwowania
Pieczenie nocne - oszczędność czasu i energii
Timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
Delta T pieczenie/gotowanie - idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
Pieczenie niskotemperaturowe - minimalnea utrata wagi, lepsza soczystość i smak
Cook & Hold - piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania po zakończeniu obróbki termicznej
Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
Automatyczny przedgrzew
Automatyczne chłodzenie
Manualne nawilżanie
Automatyczny start
Easy Cooking.
Parametry techniczne:
Wymiary (szer. x wys. x gł.): 948 x 1804 x 834 mm
Pojemność: 20 x GN 1/1
Rozstaw prowadnic: 63 mm
Moc grzewcza: 36 kW
Moc całkowita: 36,9 kW
Waga: 235 kg
Max pojemność: 110 KG
Pojemność: 20x GN 1/1
Zasilanie: 400 V
Wytwarzanie pary: natrysk
Zabezpieczenie: 63 A
Przyłącze wody/odpływu: G 3/4” / 50 mm
Temperatura: 30 - 300 °C
Zapraszamy do osobistych oględzin.
Odbiór osobisty lub wysyłka (posiadamy również własny transport).
CENA DO NEGOCJACJI NA MIEJSCU.
Pozdrawiamy i zapraszamy do skorzystania z naszego sklepu!