Oferuję Państwu budowę pieca opalanego drewnem. Piec może służyć do pieczenia chlebów, pizzy, mięs, warzyw, do suszenia owoców i grzybów.
Grubość ścianek to ok 12 cm, podłoga jest ułożona w tzw. jodełkę( co powoduje,że łopata się nie zawadza o powykrzywiane z czasem od temperatury cegiełki, oraz nie rwie się ciasto ).
Kopuła zaizolowana specjalną ( używana w hutnictwie) matą ceramiczną, oraz dodatkowo mieszanką kruszyw ognioodpornych.Całość spięta stalową obejmą ,co powoduje,że piec się nie ,, rozjeżdża,, z czasem, od dużych temperatur.
Oferujemy Państwu szeroki wybór pieców chlebowych (typu,,tunel,, o prostokątnej podłodze - idealne do chlebów, mięs i ryb w formach, keksowkach) a także do pizzy. Typu,,iglo,, typowy włoski piec o owalnym palenisku, świetny do pieczenia przede wszystkim pizzy, również do chlebków, mięs, warzyw itp..)
Oferujemy także zabudowę pieca różnymi materiałami
(płyty ognioodporne k/g, super isol, cegła, kamień, glina, specjalnie impregnowane drewno i inne), według Państwa pomysłu lub bazując na gotowym projekcie.
Zużycie miesięczne drewna około 2-4m3, czas wypieku pizzy ok3-4min.
Piece można zainstalować wewnątrz jak i na zewnątrz (werandy, tarasy , ogrody)
Budujemy także otwarte paleniska, piece kaflowe, piece węglowe oraz wędzarnie i grille ogrodowe.
Zrealizujemy dowolny nietypowy projekt lub pomożemy w zaprojektowaniu Twojego pieca chlebowego
Więcej zdjęć z naszych realizacji
(Wuwuwu).danielniebo12.wixsite.com/zdun
.
Cena 200zł, jest to koszt ewentualnego dojazdu do klienta w celu uzgodnienia projektu.