Peklosól Ciech to azotynowa sól pekująca służąca do konserwowania mięsa i wędlin. Zapewnia produktom mikrobiologiczną stabilność, zapobiegając zatruciu jadem kiełbasianym, oraz nadaje charakterystyczny różowy kolor i smak. Jest to mieszanka soli kuchennej z azotynem sodu, przeznaczona do stosowania w domu i przemyśle, ale nie do bezpośredniego spożycia.
Przeznaczenie:
Konserwacja mięsa, wędlin, pasztetów, a także do przygotowania marynat i zalew solankowych.
Zabezpiecza przed rozwojem bakterii, w tym tych, które produkują jad kiełbasiany, a także stabilizuje różowy kolor mięsa.
Zawiera kontrolowaną, bezpieczną ilość azotynu sodu jest produkowana zgodnie z normami i posiada odpowiednie atesty.
Peklosoli nie należy spożywać bezpośrednio, a jedynie jako środek do konserwacji mięsa.
1kg 3.40 zł
10kg. 28.50 zł
25kg 56 zł
Sprzedaż wysyłkowa lub odbiór osobisty DG. centrum
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą na stronie domowy-wyrob.pl lub kontaktu telefonicznego.
W ofercie duża ilość jelit kalibrowanych w pęczkach 25m oraz 91m