-
Oferta od
osoby prywatnej
Gospodarstwo Bonat produkuje najlepszy Parmigiano Reggiano we Włoszech. Jest on wytwarzany z mleka własnych krów, karmionych sianem produkowanym w gospodarstwie (pochodzącym z wielowiekowych trwałych użytków zielonych, które nadają mleku, a tym samym Parmigiano, wyjątkowy smak) i przetwarzany w gospodarstwie, aż do uzyskania marki Parmigiano Reggiano.
Cały cykl przetwarzania jest zatem ściśle rzemieślniczy.
Parmigiano Reggiano dojrzewający przez 4 lata jest szczególnie bogaty w aromaty i smaki.
Ma intensywny żółty kolor i wyraźnie widać na nim kryształki tyrozyny, które świadczą o bardzo długim okresie dojrzewania. Jest to suchy, kruchy i ziarnisty produkt z przewagą pikantnych nut.
Planowana dostawa 10-14dni
Koszt dostawy + 39 zł
Producent
Azienda Agricola Bonat
Firma spożywcza
Azienda Agricola Bonati Giorgio, Via Bosco, 3 - Piazza di Basilicanova 43022 Montechiarugolo PR
Informacja o wartościach odżywczych
Informacja żywieniowa (wartości na 100 g produktu): Wartość energetyczna: 402 kcal (1671 kJ), tłuszcze: 30 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g), węglowodany: 0 g (w tym cukier: 0 g), białko: 32 g, sól: 1,6 g
Nazwa handlowa
Parmigiano Reggiano DOP
Lista składników
Mleko krowie, sól i podpuszczka
Waga
1000 g
Alergeny
Mleko i produkty pochodne, w tym laktoza