-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
używane
-
Rok wydania
2006
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
-
Forma
poradnik
"KUCHNIA POLSKA. NAJLEPSZE PRZEPISY" Agnieszka DUDZIK.
Potrawy z ryb odznaczają się dużą wartością odżywczą, a dzięki umiejętnościom kulinarnym mogą być bardzo smaczne. Ich walory smakowe zależą od właściwej obróbki wstępnej (poświęcono jej pierwszy rozdział książki), odpowiednich dodatków smakowych, umiejętnego połączenia z innymi produktami, i wreszcie samego wykonania.W książce omówiono zasady sporządzania potraw rybnych w zależności od rodzaju surowca, a więc z ryb świeżych i mrożonych, solonych, wędzonych oraz konserw rybnych. W zamieszczonych przepisach uwzględniono ponadto różne techniki przyrządzania ryb. Są więc potrawy gotowane, duszone, pieczone i zapiekane, potrawy gorące i zimne.
Wydawnictwo O-press Sp. z o.o.;
111 stron
Książka jest używana, w stanie dobrym