-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
-
Okładka
twarda
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
Karol Okrasa do współpracy zaprosił Grzegorza Russaka, miłośnika kuchni staropolskiej, w tym dań z dziczyzny, Giena Mientkiewicza, amatora polskich serów zagrodowych, Maję Sobczak z Qmam Kasze, propagatorkę potraw wegańskich, Panią Grażynę Wyrwas z Kaszub - animatorkę kultury, która specjalizuje się w tradycyjnych przepisach kaszubskich oraz Dorotę Wellman, dziennikarkę, entuzjastkę gotowania, autorkę książek. W najnowszej książce Lidla znajdziemy zarówno fakty i przepisy o kuchni polskiej, jak również ciekawostki i osobiste wspomnienia - gospodarza i zaproszonych gości.
Atutem książki mają być też ilustracje autorstwa Andrzeja Pągowskiego, znanego szerszej publiczności z ponad tysiąca plakatów, m.in. filmowych i teatralnych.
Fajna książka, ładne zdjęcia.
Aż w brzuchu burczy od tych apetycznych przepisów.
Są one oczywiście klasycznie polskie: od chłodnika, bigosu, kopytek, po kaczkę, śledzie i inne pyszności. Tutaj wersja "wszystko" na słono.
Stron 270 okadka twarda liczne kolorowe fotki.
Koszty ewentualnej wysyłki za pobraniem pocztowym pokrywa kupujacy.