-
Oferta od
firmy
-
Stan
używane
Kuchnia francuska na co dzień i od święta
Bożena Bonik, Barbara Buczma
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne 1988 Wydanie I
Każdy niemal wie, że Francuzi lubią dobrze zjeść, że są mistrzami sztuki kulinarnej i że kuchnia francuska jest bardzo smaczna.
Mniej osób wie jednak o tym, że kuchnia ta jest również racjonalna, że sprzyja zachowaniu smukłej sylwetki i dobrego samopoczucia.
Opanowanie jej tajników nie nastręcza zbyt dużych trudności, a zawiązane z tym koszty są mniejsze, niż się na ogół sądzi.
Dlatego proponujemy wprowadzenie atrakcyjnych potraw z kuchni francuskiej na polskie stoły.
Autorki prezentują w książce bogaty wybór tych potraw, uwzględniając zakąski, zupy, drugie dania i desery. Podają również wiele rad, które ułatwią stopniowe doskonalenie umiejętności i tym, którzy zechcą korzystać z książki.