-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
używane
Kuchnia chińska encyklopedia sztuki kulinarnej. Marek Łebkowski. Różnorodność smaków i sposobów przyrządzania potraw, bogactwo surowców i przypraw, piękno kształtów i przybrań to najkrócej wyrażona charakterystyka chińskiej kuchni. Jej tradycje liczące kilka tysięcy lat i cechy charakteru Chińczyków sprawiły, że stała się sztuką, częścią narodowej kultury. Znawcy kuchni chińskiej twierdzą, że istnieje w niej ponad 16 tysięcy potraw. Przepisy, które wybraliśmy do tego tomu prezentują najbardziej typowe dania chińskie ze wszystkich regionów geograficznych i uwzględniają możliwości użycia surowców dostępnych na naszym rynku. Do każdego przepisu kolorowe zdjęcie potrawy. Oprawa twarda lakierowana.Liczba100.Wymiary 113 x 222 mm.
Koszty wysyłki za pobraniem pocztowym w cenie ksiązki.