-
Oferta od
firmy
-
Stan
nowe
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
BRAK W MAGAZYNIE
Kucharz doskonały. Sekrety kuchmistrzowskie Wojciecha Wielądki
Jarosław Dumanowski
Muzeum Pałacu Króla Jana II w Wilanowie
Warszawa 2018
ISBN: 978-83-63380-99-3
liczba stron: 214
oprawa twarda
.
Spis treści
.
PRZEDMOWA
SŁOWO O KUCHARZU DOSKONAŁYM
POTAZIE
Dynia
Mleko
Kasztany
Szparagi
Kapłon i migdały
Na wodzie
O JARZYNIE W POWSZECHNOŚCI
Szpinak
Groch turecki, czyli fasola
Sałata i karczochy
Bób
Marchew i pasternak
Bigos z marchwią i pasternakiem
MIĘSA
Mózg
Grasica
Prosię
Ogon wołowy
Wątróbka cielęca
Flaki
DRÓB
Kurczęta
Kaczka
Gęś
Przepiórki z rakami
Gołębie
Pularda
RYBY
Lin
Jesiotr
Certy
Kablon, czyli dorsz
List morski
Karp
DESERY
Winogrona
Liście winne
Śmietana z karmelem
Kawa ze śmietaną czy śmietana z kawą?
Pączki-niepączki
„Zrób jakie chcesz marcepany"
„Biszkokty"
.
SŁOWNIK
MIARY I WAGI
WYBRANE ŹRÓDŁA