-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
Doskonałej jakości polski odlew, daje pewność i bezpieczeństwo użytkowania. Tradycyjnie wykorzystywany do przygotowywania pieczonek (duszonek, prażonek, dymfoka, ale równie dobrze sprawdzi się w innych kulinarnych zadaniach).
Wzór na pokrywie - róża wiatrów.
Kociołek jest z surowego żeliwa - przed użyciem wymaga zaolejowania i wygrzania w ognisku.
Odkręcane nóżki ułatwią przenoszenie czy przewożenie i zabranie go na piknik w plenerze czy biwak. Można go również używać na różnego rodzaju piecach i palnikach.
Do Europy kociołki żeliwne przywieźli koczownicy madziarscy, którzy przywędrowali na ten kontynent około 1200 lat temu.
Z tradycji węgierskiej kuchni zaczerpnęliśmy potrawy, które przyrządza się w kociołku żeliwnym lub inaczej kociołku węgierskim bezpośrednio na ognisku...
Popularne potrawy to bogracz, czyli zupa gulaszowa lub pieczonki albo inaczej mówiąc prażonki. Także warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie lub leczo albo gulasz grzybowy.
ajważniejsze cechy:
Wykonany z wysokiej jakości odlewu żeliwa
Odkręcane nóżki
Otwór wentylacyjny regulujący ciśnienie do bezpiecznego poziomu
Poręczny uchwyt do przenoszenia lub podwieszania
Oryginalne logo na pokrywie kociołka
Wymiary:
Pojemność: 8 L
Szerokość całkowita: 20,5 cm
Wysokość kociołka z pokrywą: 24 cm
Wysokość nóżek: 13,5 cm
Wysokość całkowita: 38,5 cm
Waga: 14 kg
Zestaw zawiera:
Kociołek o poj. 8L (wewnątrz żeliwny)
Pokrywka z wytłoczonym logo Meyerhoff
Uchwyt z zaciskami
Odkręcane nóżki
Instrukcja montażu oraz użytkowania
Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.
Certyfikat zgodności dla produktów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oznacza: Zapewnienie zgodności z obowiązującymi wymogami prawnymi i standardami. Zapewnienie dla konsumentów o bezpieczeństwie produktów. Zwiększenie zaufania konsumentów do jakości i bezpieczeństwa wyrobów.
DARMOWA DOSTAWA!