-
Oferta od
osoby prywatnej
Jajko w proszku to produkt uzyskiwany w procesie odwodnienia treści całego jaja. Dzięki temu powstaje półprodukt o parametrach świeżych jaj, ale o masie czterokrotnie mniejszej, co znacznie ułatwia przechowywanie i transport. 1 kilogram proszku odpowiada masie jajowej 90-100 jaj kurzych!
WYSOKA JAKOŚĆ! Jajko w proszku KL. A zapewnia najwyższe standardy jakości.
ŁATWE PRZECHOWYWANIE I TRANSPORT! WSZECHSTRONNOŚĆ ZASTOSOWANIA!
DŁUŻSZY TERMIN WAŻNOŚCI, ANIŻELI W PRZYPADKU JAJ ŚWIEŻYCH!
Jajko w proszku jest produktem idealnym do:
- produkcji pieczywa - zastępuje świeże jaja w chlebie, bułkach i innych wyrobach cukierniczych,
- makaronu - efektywnie wzbogaca ciasto makaronowe,
- sosów - zagęszczanie,
- ciast i ciastek - zapewnia idealną konsystencję i smak,
- panierki,
- wyrobów garmażeryjnych
Do każdego zamówienia dołączony jest atest jakościowy oraz aktualne badania laboratoryjne!
Jeden worek zawiera 25 kilogramów produktu. Podawana cena jest ceną za kilogram!
W razie pytań lub wątpliwości, zachęcamy Państwa do kontaktu :-)