-
Oferta od
firmy
-
Stan
nowe
Dostawa
Chcesz kupić z dostawą? Z Clicktrans wyślesz w dowolne miejsce.
Wyceń transport
Zamów TEL \ SMS lub na distripark.com
6P69GQ - kod rabatowy 3% dodaj w koszyku z zamówieniem, naliczy się zniżka.
Cena netto bez wysyłki.
Guma guar 50-55 E412, 2 x 25 kg (min. zakupowe) – jest to organiczny związek chemiczny pochodzenia naturalnego z grupy polisacharydów. Zbudowana jest z galaktozy oraz mannozy, które występują w proporcji 1:2. Jest to naturalna substancja zagęszczająca jakości spożywczej stosowana w przetwórstwie rolno-spożywczym. Guma guar jest powszechnie stosowanym dodatkiem do żywności oznaczanym symbolem E412. Wykorzystywana jest w produkcji przetworów owocowo-warzywnych, sosów, nabiału. Jest to substancja emulgująca i stabilizująca konsystencję produktu.
Guma guar 50-55 E412 – jest naturalnym zagęstnikiem otrzymywanym z nasion rośliny strączkowej „Cyamopsis tetragonoloba”. Guma guar nie posiada zapachu ani smaku dlatego nie zmienia smaku potraw i przetworów których jest składnikiem. Wykorzystywana jest jako substancja zagęszczająca w produkcji dżemów, galaretek, wyrobów cukierniczych. Stosowana jest w produkcji napojów gazowanych, suszonych owoców i warzyw oraz fermentujących produktów śmietanowych. Bardzo łatwo rozpuszcza się w zimnej wodzie i tworzy roztwory o wysokiej lepkości. Wykorzystywane jest to w produkcji mieszanin o konsystencji żelu. Guma guar stosowana jest jako substancja zagęszczająca w produkcji kosmetyków, suplementów diety wspomagających odchudzanie, produktów farmaceutycznych. Guma gurar charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika rozpuszczalnego w wodzie. Znajduje to zastosowanie w suplementach diety na odchudzanie, środkach przeczyszczających oraz pastach do zębów. Guma guar nazywana jest również Bio zagęstnikiem.
Właściwości:
- Ziarnistość: 50-55 mesh
- CAS: 9000-30-0
- Wygląd zewnętrzny: biały lub lekko żółty proszek
- Zawartość głównego składnika: min. 79 %
- Rozpuszczalność: rozpuszczalna w zimniej wodzie
- pH 5,5-7,0
- Metale ciężkie: max. 20 ppm
- Czystość mikrobiologiczna: przebadane mikrobiologiczne