-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
-
Rok wydania
2020
-
Okładka
twarda
Gotuję z Lewiatanem wybiram lokalne smaki. Koordynator i redaktor wydania Lewiatan Katarzyna Długa.Kartacze, karminadle, miodownik, a może kluski śląskie - ciekawe za czym wy tęsknicie. W dobie pandemii trudno jest odwiedzić rodzinne strony i poprosić mamę, czy babcię o przygotowanie choćby pyr z gzikiem, czy kwaśnicy. Jest na to inny sposób. Sięgnijcie po nową, już drugą w serii, książkę kulinarną Gotuję z Lewiatanem. Wybieram Lokalne smaki
Znajdziecie w niej ponad 100 przepisów na tradycyjne potrawy podzielone według regionów, z których pochodzą. Każdy z dziesięciu regionów ma swojego ambasadora, są nimi m.in. szefowie kuchni, restauratorzy czy członkinie kół gospodarstw wiejskich, którzy strzegą naszych lokalnych tradycji w każdym regionie. To dzięki nim tradycja jest ciągle żywa i to oni przybliżają nam przepisy na lokalne, domowe potrawy, które najchętniej jadamy.
Jest też mnóstwo praktycznych rad, choćby tych dotyczących domowej spiżarni, robienia kiszonek czy nalewek. Wszystkie przepisy są świetnie oznaczone (liczba porcji, stopień trudności, czas przyrządzania, z jakich produktów wykonano potrawę).
Okładka usztywniona stron 216 liczne kolorowe fotki sporządzonych potraw.
Koszty ewentualnej wysyłki za pobraniem pocztowym pokrywa kupujący.