-
Oferta od
firmy
-
Stan
nowe
Dostawa
Chcesz kupić z dostawą? Z Clicktrans wyślesz w dowolne miejsce.
Wyceń transport
Frytownica - Samżalnik CIŚNIENIOWA
Jest nowoczesnym i bardzo popularnym urządzeniem gastronomicznym
służącym do przyrządzania potraw modnych w dzisiejszych trendach żywieniowych
w restauracjach, hotelach, barach, fast foodach, itd.
Dane ogólne:
Napęcie: ~220V
Moc: 3kW
Wymiary: 350x400x500
Ciśnienie pracujące: 8psi
Temperatura: 50*C - 200*C
Pojemność: 16 L
Zakres czasu: 0-30 minut
Zastosowane grzejniki: ceramiczne
Nagrzanie urządzenia od poziomu zimnego do ciepłego może zająć do 30 minut
Podczas tego procesu można namoczyć porcje kurczaków w wodzie i w bułce tartej,
najlepiej jest jak kurczaki są obożone bułką tartą minimum 20 minut przed smażeniem
Tuż przed włożeniem porcji kurczaków należy je otaczać w bułce tartej ponownie,
tym razem bez namaczania w wodzie, jak również potrząsnąć na koniec by ewentualne nie trzymające się
kawałki bułki tartej odpadły i wówczas włożyć do pojemnika
Należy nie przepełniać pojemnika podczas smażenia
Następnie nakładamy pokrywę i sprawdzamy, czy szczelnie dolega
i zabezpieczamy zamknięcie
Ustawiamy czas i smażymy
Normalne ciśnienie smażenia jest około 8 psi
Kurek na pokrywie musi być zasze czysty by wypuszczał nadmiar cieśnienia / pary
Jeśli jest zabrudzony / zatkany - ciśnienie może dochodzic do 16 psi
Należy sprawdzać, czy pokrywa jest domknięta i czy nie wypuszcza pary (przez złe domknięcie).
Itd.
Waga: 18 kg
CE
Nowa
Więcej na:
aaatech.pl