-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
używane
Broszura w stanie dobrym , kompletna , jedyny duży minus to sfatygowana okładka która jest podklejona do całości , poza tym gdzie nie gdzie jasne plamy które nie zniekształcają papieru jak i czcionki .
Wstęp - Broszura „Domowy wyrób win i miodów” przeznaczona jest dla tych wszystkich, którzy pragnęliby sporządzić u siebie w domu, w mieście czy na wsi, smaczne i niedrogie wina owocowe, miody pitne, wina miodowe oraz napoje orzeźwiające.
Wstęp:
- Skład chemiczny wina; Ocena jakości wina; Przechowywanie wina;
Przepisy ogólne:
- Sprzęt, owoce, jagody, drożdże, pożywka, cukier; Przygotowanie moszczu; Przygotowanie drożdży; Fermentacja; Kupażowanie wina; Klarowanie wina; Barwienie wina; Wady i choroby win;
Część szczegółowa:
- Przepisy (Agrest; Agrest i porzeczki; Agrest i jabłka lub gruszki; Berberys; Bez czarny; Borówki; Borówki czerwone; Czereśnie; Dereń; Gruszki; Głóg; Jabłka; Jabłecznik; Jarzębina; Jeżyny; Morwa; Maliny, Wiśnie); Wina z suszonych owoców; Wino z żyta; Wina miodowe; Miody pitne; Wermut; Szampan;
Dodatek:
- Piwo miodowe; Piwo domowe; Ocet winny; Kwas chlebowy; Kwas owocowy; Krupnik litewski; Orszada; Poncz; Bowla.
Polskie Wydawnictwa Gospodarcze, Warszawa 1956, wydanie IV (poprawione i uzupełnione). 48 stron, rysunki w tekście, oprawa miękka
Proszę zobaczyć inne moje ogłoszenia o tematyce - antykwariat , antyki , sztuka W miarę wolnego czasu wystawiam kolejne przedmioty.
Możliwość wysyłki listem poleconym w cenie 8,5 zł , w tym celu proszę o wiadomość .