-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
używane
-
Rok wydania
2020
-
Okładka
twarda
-
Tematyka
kuchnia, potrawy
Cukiernia Lidla. Przepisy mistrza Pawła Małeckiego
"Bo kiedy piecze się ciasto, dom wypełnia się zapachem i radością..."
Znam tę radość :)
Znam ten uśmiech na buziach dzieci zwabionych do kuchni słodkim zapachem wanilii i czekolady; podjadanie bakalii i owoców przygotowanych do ciasta; niecierpliwe oczekiwanie dzieci na misę, w której ucierałam krem i w której na pewno jeszcze sporo zostało do wylizania i to uczucie, że "serce rośnie" razem z ciastem gdy zagląda się przez szybkę piekarnika :). Dziś kiedy dorośli podaję ciasto i pierwsze pytanie domowe ?
Paweł Małecki
Mistrz Polski Cukierników z 2008 roku; wielokrotny zwycięzca w konkursach cukierniczych w Polsce i na świecie. Jest ekspertem w dziedzinie tworzenia lodów, pralin oraz cukierniczych dekoracji. Jego pasją jest czekolada. Był członkiem szesnastoosobowej drużyny, która ustanowiła rekord Guinnessa, tworząc największy tort weselny. Należał do teamu nagrodzonego za stworzenie największego eksponatu czekoladowego w Polsce. Zachwycił wszystkich podczas Lodowego Pucharu Świata w Rimini we Włoszech.
Znakiem rozpoznawczym Pawła Małeckiego jest muszka, którą nosi z wielkim urokiem i elegancją :) Pomysłowo wykorzystano ten element tworząc szatę graficzną książki.
Wszystkie słodkie propozycje podzielono na 14 tematycznych rozdziałów, co bardzo ułatwia praktyczne korzystanie z tej książki :
Ciasta
Tarty i tartoletki
Ciasta i muffiny
Torty i ciasta z kremem
Wielkanoc
Czekolada
Lody i trufle
Słodkie dania
Owoce
Spiżarnia
Klasyka
Boże Narodzenie
Desery regionalne
Domowa piekarnia
Ilość stron: 289
Rok wydania: 2020
Koszty ewentualnej wysyłki za pobraniem pocztowym pokrywa kupujacy.