-
Oferta od
firmy
-
Stan
używane
Dostawa
Chcesz kupić z dostawą? Z Clicktrans wyślesz w dowolne miejsce.
Wyceń transport
Proces suszenia odbywa się poprzez uniknięcie stanu ciekłego poprzez sublimację, tj. bezpośrednia konwersja z lodu na parę. Ten proces odbywa się w próżni, a temperatura w produkcie wynosi zwykle mniej niż -10°C. Celem liofilizacji jest uzyskanie łatwo rozpuszczalnego w wodzie produktu, który będzie miał takie same cechy jak oryginalny produkt po dodaniu wody.
Ponieważ proces suszenia przebiega w stanie zamrożonym na bardzo niskim poziomie temperatur możliwe jest suszenie np. białka, które nie będą denaturować (zmiana wewnętrznej struktury białka pod wpływem działania czynników fizycznych lub chemicznych). Również większość innych związków chemicznych będzie jakościowo i ilościowo niezmienione.
Poprzez liofilizację produktu, głównie pochodzenia biologicznego - takich jak tkanki, ekstrakty tkankowe, bakterie, szczepionki i surowice - jest przekształcony w suchy produkt. Podczas tego procesu enzymatyczne. W dużej mierze unika się zmian bakteryjnych i chemicznych.
Liofilizacja (liofilizacja) jest najdelikatniejszym procesem dla zachowanie właściwości biologicznych tkanek i składników tkanek wrażliwych.
Liofilizacja jest również najlepszą metodą suszenia materiałów nieorganicznych produkty – m.in. dyspersje w nanoskali – powierzchnie cząstek które powinny pozostać niezmienione.
Podana cena BRUTTO
Wystawiam pełną fakturę VAT