-
Oferta od
osoby prywatnej
Posiadam do sprzedania olej Cassida FLUID HF 68
Nadwyżka magazynowa !!!
Olej sprzedany będzie w nieoryginalnym opakowaniu.
1 litr - 80zł
Właściwości eksploatacyjne
Baza olejowa ma zdolność do zapewnia właściwego smarowania nawet w najtrudniejszych warunkach pracy
Dobre własności AW zapewniają dłuższe czasy pracy urządzeń, rezultatem czego są niższe koszty utrzymania ruchu – parku maszynowego
Doskonałe własności separacji wody zapobiegają uszkodzeniom maszyn jak również zapobiegają się tworzeniu emulsji
Znakomite właściwości uwalniania powietrza oraz niska tendencja do tworzenia piany minimalizuje efekt kawitacji
Odporne na tworzenie szkodliwych produktów oksydacji nawet w podwyższonych tempera-turach, co zapewnia przedłużoną eksploatację oleju
Neutralny zapach i smak,
Wysoki wskaźnik lepkości powoduje minimalne zmiany lepkości względem podwyższonych temperatur
Efektywna ochrona metalowych elementów przed korozją
Certyfikaty i specyfikacjes
NSF H1
NSF ISO 21469
Kosher
Halal
DIN 51524 HLP
DIN 51524 HVLP (except HF 15)
DIN 51517 CLP (HF 68, HF 100)
Opis
CASSIDA FLUID HF 15, 32, 46, 68 i 100 są wysokojakościowymi olejami hydraulicznymi z dodatkami AW specjalnie opracowanymi do stosowania w urządzeniach przemysłu spożywczego. Są oparte na specjalnie dobranym syntetycznym oleju oraz wyselekcjonowanych dodatkach dobranych w ten sposób, aby spełniały surowe wymagania w przemyśle spożywczym. Certyfikowane przez NSF zgodnie z ISO 21469 oraz zarejestrowane przez NSF (Klasa H1) do stosowania, gdzie istnieje możliwość przypadkowego kontaktu z żywnością. Wyprodukowane zgodnie ze Standardami Jakości FUCHS LUBRITECH, w zakładach w których audyt HACCP oraz GMP zostały wdrożone i stanowią część systemu zarządzania jakością i higieny ISO 9001 i ISO 21469.
Zastosowanie
Systemy hydrauliczne
Napędy hydrostatyczne
Łożyska ślizgowe i toczne
Olejowe systemy smarne
Systemy obiegowe
Zgodność z uszczelnieniami i powłokami lakierniczymi
Kompatybilne z elastomerami, standardowymi uszczelnieniami jak również lakierami używanymi w systemach smarowniczych urządzeń spożywczych.
Transport i magazynowanie
Wszystkie środki smarne do kontaktu z żywnością należy przechowywać oddzielnie, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych lub innych źródeł ciepła, z dala od innych środków smarnych, substancji chemicznych i żywności. Przechowywać w temperaturze pomiędzy 0°C÷40°C. Zapewniając wymienione warunki składowania zalecamy zużycie produktu w przeciągu 5 lat od daty produkcji Po otwarciu należy zużyć produkt w okresie nie dłuższym niż 2 lata (lub w okresie do 5 lat od daty produkcji, co pierwsze nastąpi).