-
Oferta od
osoby prywatnej
Melasa buraczana jest produktem ubocznym produkcji cukru buraczanego, stosowanym jako surowiec do produkcji alkoholu etylowego, kwasów spożywczych, drożdży piekarskich i paszowych, a także jako dodatek do pasz dla zwierząt gospodarskich. Jest to gęsta, nieprzezroczysta ciecz o barwie od brązowej do ciemnobrązowej, o zapachu charakterystycznym dla melasy buraczanej, słodkim smaku z gorzkim posmakiem, całkowicie rozpuszczalna w gorącej i zimnej wodzie.
Dane wskaźników
Udział masowy substancji suchych (nie mniej niż %) 75,00
Udział masowy sacharozy (nie mniej niż %) 44,00
Udział masowy ilości cukrów, które uległy fermentacji (nie mniej niż %) 44,00
Wartość pH 6,5-8,5
Cena zależy od ilości i warunków dostawy. Indywidualne podejście do każdego klienta