-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
używane
-
Okładka
twarda
-
Tematyka
rolnictwo, nauki rolnicze
Tytuł: Technologia młynarstwa - Leo Hopf
Autor: Leo Hopf
Wydanie, miejsce, wydawnictwo, miejscowość, rok wydania: Państwowe Wydawnictwa Techniczne, 1952
Ilość stron: 559
Format: 18,0cm x 25,0cm
Opis: Młynarstwo;– przerób;ziarna;zbóż;na;mąkę,;kaszę,;makarony;i inne;produkty spożywcze;metodami prymitywnymi oraz przemysłowymi w zakładach młynarskich (młyny zbożowe,;kaszarnie). Rozcieranie ziarna na płaskich łupanych kamieniach praktykowali ludzie;neolitu. Następnie wynaleziono;żarna. Na rozwój młynarstwa wpłynęło zastosowanie siły wiatru i wody do poruszania;kamieni młyńskich;;młyny wodne;stosowano już w;starożytnym Rzymie;(około;120 lat p.n.e.), w;Polsce;pojawiły się pod koniec;XII wieku. Nieco później w;Europie;rozpowszechniły się;wiatraki. Wprowadzenie maszyn parowych znajdujących zastosowanie w młynarstwie przyczyniło się do rozwoju;przemysłu młynarskiego.
Stan jak na zdjęciu, egzemplarz używany.
----------
Prosimy o podanie adresu e-mail na który mamy odpisać lub...
Więcej książek, podręczników, wydawnictw, publikacji i...
Szczegóły na: WROCLAW.BUSINES.COM.PL
----------
Nr katalogowy
-
Antykwariat Wrocław - www.wroclaw.busines.com.pl
SKU
-
Sprzedawca jest osobą prywatną.