- 
                                    Oferta od
                                    firmy 
                                
 
                                                                                            - 
                                    Stan
                                    nowe 
                                
 
                                                                                            - 
                                    Tematyka
                                    rolnictwo, nauki rolnicze 
                                
 
                                                                    
                                                                                    
                     
                    
                                                            					                                        					                        					
																
					                        
                    
                    
                        UWAGA: KSIĄŻKA NOWA, ALE ODCISNĄŁ SIĘ NA NIEJ UPŁYW CZASU, A PRZEDE WSZYSTKIM JAKOŚĆ UŻYTYCH MATERIAŁÓW UŻYTYCH PRZY JEJ DRUKU. MA ZARYSOWANIA I PRZETARCIA NA OKŁADCE, TAK, JAK TO WIDAĆ NA ZAMIESZCZONYM SKANIE
Problemy wyżywienia ludności w Polsce i innych krajach Unii Europejskiej. Cz. I: analiza możliwości rolnictwa w aspekcie racjonalizacji wyżywienia polskiego społeczeństwa
Bożena Gulbicka
Wydawnictwo Wyższej Szkoły Informatyki Stosowanej i Zarządzania
Warszawa 2004
ISBN: 83-88311-70-0
liczba stron: 126
oprawa miękka
.
Spis treści
.
PRZEDMOWA
WSTĘP
I. RACJONALIZACJA SPOŻYCIA ŻYWNOŚCI W POLSCE
1. Zalecenia żywieniowe
2. Zmiany w spożyciu żywności w latach 1989-2001
3. Realizacja zaleceń żywieniowych
II. JAKOŚĆ SUROWCÓW ROLNYCH I ŻYWNOŚCI
1. Prawo żywnościowe w Polsce
2. Zanieczyszczenia surowców rolnych i żywności w Polsce
2. 1. Zanieczyszczenia pochodzenia biologicznego
2.2. Zanieczyszczenia chemiczne
3. Monitoring jakości gleb, roślin, produktów rolniczych i spożywczych
4. Nowe technologie
5. Żywność utrwalana promieniowaniem jonizującym
III. DOSTOSOWANIE PRODUKCJI ROLNICZEJ DO ZAPOTRZEBOWANIA NA SUROWCE ROLNICZE I ŻYWNOŚĆ W WARUNKACH RACJONALIZACJI WYŻYWIENIA
1 . Produkcja rolnicza na przełomie XX i XXI wieku
2. Samowystarczalność żywnościowa Polski
3. Produkcja artykułów rolno-żywnościowych a racjonalizacja wyżywienia
.
WNIOSKI
BIBLIOGRAFIA