Wszystko kupisz. Wszystko sprzedasz.
0
Zaloguj się
+ Dodaj ogłoszenie

PATELNIE ŻELIWNE

1 / 9
Obserwuj
  • Oferta od osoby prywatnej
  • Stan nowe
Patelnia Żeliwna Wykonana z jednego odlewu żeliwa. Średnica 30 cm. ZALETY: Trwałość: Patelnie żeliwne są niezwykle trwałe i odporne na uszkodzenia. Mogą służyć przez wiele lat. Równomierne rozprowadzenie ciepła: Dzięki patelni żeliwnej unikniesz przypaleń, a produkt będzie przygotowany równomiernie. Zatrzymywanie ciepła: Utrzymują ciepło przez długi czas, dzięki temu potrawy mają dłużej odpowiednią temperaturę. Wielofunkcyjność: Mogą być używane do różnych rodzajów gotowania, takich jak smażenie, duszenie, pieczenie czy grillowanie. Nadają się do używania zarówno na kuchence, jak i w piekarniku. Brak substancji chemicznych: Wolne od szkodliwych substancji chemicznych, takich jak teflon, które mogą uwalniać się podczas gotowania. Estetyka: Nabierają charakterystycznego, rustykalnego wyglądu w wyniku używania, który doda uroku każdej kuchni. Patelnie żeliwne wymagają odpowiedniej pielęgnacji, w tym regularnego natłuszczania i prawidłowego czyszczenia, aby zachować swoje właściwości i trwałość. Patelnie żeliwne mogą być wykorzystywane na wszystkich typach kuchenek: elektrycznych gazowych indukcyjnych ceramicznych halogenowych Patelnie żeliwne sprawdzą się również idealnie do pieczenia i zapiekania w piekarnikach oraz nad ogniskiem! Patelnia nie nadaje się do używania w kuchenkach mikrofalowych oraz mycia w zmywarce. Czyszczenie i pielęgnacja: Po ugotowaniu wyczyść naczynie sztywną nylonową szczotką lub specjalnym czyścikiem do naczyń żeliwnych i gorącą wodą. Nie zaleca się używania mydła i nigdy nie należy używać ostrych detergentów. Natychmiast osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj bardzo cienką warstwą oleju roślinnego, gdy naczynie jest jeszcze ciepłe Nie dopuść do wyschnięcia warstwy ochronnej oleju roślinnego- może to spowodować rdzewienie patelni. SEZONOWANIE / ZABEZPIECZENIE PATELNI: Czynność należy wykonać przed pierwszym użyciem patelni oraz powtarzać co kilka miesięcy jeżeli nie jest regularnie używana. 1. Umyj naczynie gorącą wodą z płynem i sztywną szczotką. ( Tylko używaj płynu do mycia naczyn wtedy, gdy przygotowujesz się do ponownego zabezpieczania naczyń kuchennych). Opłucz i całkowicie wysusz. 2. Nałóż cienką, równą warstwę roztopionego tłuszczu roślinnego (lub wybranego oleju kuchennego) na naczynie (wewnątrz i na zewnątrz). 3. Umieść folię aluminiową na dolnej półce piekarnika, a następnie ustaw temperaturę piekarnika na 180-200 °C. 4. Umieść naczynie do góry nogami na górnej półce piekarnika i piecz je przez co najmniej godzinę. 5. Po upływie godziny wyłącz piekarnik i pozostaw naczynia do ostygnięcia. 6. Przechowuj naczynie kuchenne bez przykrycia, w suchym miejscu.

Skontaktuj się

Adrian

Dodaj załącznik
Liczba odsłon: 111
Zgłoś nadużycie
95 zł

Adrian

OSOBA PRYWATNA

Na Sprzedajemy.pl od Mar 2024
Częstochowa śląskie Zobacz na mapie »
  • O nas

  • Bezpieczenstwo

  • Pomoc

  • Poradnik kupującego

  • Mapa kategorii

  • Ogłoszenia archiwalne

  • Oferta dla firm

Copyright © 2011-2025 Sprzedajemy.pl Sp. z o.o. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.

Zarządzaj powiadomieniami
Odblokuj powiadomienia