Wszystko kupisz. Wszystko sprzedasz.
0
Zaloguj się
+ Dodaj ogłoszenie

Nóż Japoński Kuty Kasumi VG-10 PRO 20cm Szefa Kuchni

1 / 6
Obserwuj
  • Oferta od osoby prywatnej
  • Stan nowe
Parametry przedmiotu Stan Nowy: inny Typ VG-10 PRO Materiał uchwytów Tworzywo sztuczne Kolor Srebrny Marka Kasumi Dołączone elementy Pojemnik Zawartość zestawu Nóż szefa kuchni, drewniane etui Liczba przedmiotów w zestawie 2 Opis przedmiotu podany przez sprzedawcę Japoński nóż szefa kuchni zwany również Gyuto jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka. Noże serii VG-10 PRO stworzone przez specjalistów KASUMI łączą najlepsze technologie produkcji doskonalone od wieków. Ręcznie wytwarzane kontynuują tradycję rozwijaną przy produkcji mieczy. Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO jest wykonane z japońskiej monolitycznej wysokowęglowej nierdzewnej stali ze stopu o znacznej zawartości kobaltu. W procesie utwardzania osiągnięto idealną dla profesjonalnych zastosowań kuchennych twardość na poziomie 62 stopni w skali Rockwell'a. Technologia produkcji gwarantuje poziom ostrości przewyższającą większość dostępnych na rynku noży. Stal VG-10 PRO zapewnia elastyczność ostrza i odporność na pękanie. Rękojeść z żywicy doskonale leży w dłoni, jest higieniczna i wytrzymała. Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI. Cechy produktu ostrze: monolityczna stal wysokowęglowa VG-10PRO elastyczne wysoka odporność na odkształcenia i pękanie metal nietoksyczny odporny na korozję i ścieranie nie absorbuje zapachów nie chłonie wilgoci nie wywołuje alergii rękojeść: polimerowa lekka wytrzymała

Skontaktuj się

Konrad Hałat

Dodaj załącznik
Liczba odsłon: 57
Zgłoś nadużycie
700 zł

Konrad Hałat

OSOBA PRYWATNA

Na Sprzedajemy.pl od Maj 2025
Rzyki małopolskie Zobacz na mapie »
  • O nas

  • Bezpieczenstwo

  • Pomoc

  • Poradnik kupującego

  • Mapa kategorii

  • Ogłoszenia archiwalne

  • Oferta dla firm

Copyright © 2011-2025 Sprzedajemy.pl Sp. z o.o. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.

Zarządzaj powiadomieniami
Odblokuj powiadomienia