Wszystko kupisz. Wszystko sprzedasz.
0
Zaloguj się
+ Dodaj ogłoszenie

Mąka rydzowa,z lnianki,siemię lniane mielone BEZGLUTENOWE

1 / 2
Obserwuj
  • Oferta od osoby prywatnej
Zastosowanie w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, diecie paleo czy diecie o niskiej zawartości węglowodanów: Warto nią zastępować część mąki pszennej użytej w przepisie. 10-15% to ilość, która nie wpłynie negatywnie na konsystencję całej mąki przewidzianej do gotowania czy pieczenia. Do pieczenia ciast, naleśników, chleba pamiętając, że silnie wiąże wilgoć, dlatego w przygotowaniu powinniśmy użyć dwa razy więcej płynu, niż w wersji z mąką pszenną Jako panierka np. do smażonych ryb,kotletów itp Zagęstnik do zup i sosów Błonnikowy dodatek do zdrowych koktajli lub mlecznych śniadań Kruszonka do różnego rodzaju deserów Charakterystyka: Mąka rydzowa nie zawiera glutenu dlatego jest świetną alternatywą mąki zbożowej dla osób będących na diecie bezglutenowej Doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Błonnik pomaga regulować poziom cholesterolu i cukru we krwi. Na długo utrzymuję uczucie sytości i usprawnia rytm wypróżnień. Ponadto pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu. Najnowsze badania dowiodły, że błonnik ma korzystne działanie w prewencji nowotworów przewodu pokarmowego, a szczególnie jelita grubego. Wartość odżywcza: 100g Wartość energetyczna: 1105 kJ/ 264 kcal Tłuszcz, w tym: 7 g - kwasy tł. nasycone: 0,8 g Węglowodany, w tym: 3,1 g - cukry: 2,5 g Błonnik: 25 g Białko: 35 g Sól: 0 g

Cechy

  • bezglutenowy
  • bez GMO
  • ekologiczny
  • wegański

Skontaktuj się

Krzysiek

Dodaj załącznik
Liczba odsłon: 5156
Zgłoś nadużycie
10 zł

Krzysiek

OSOBA PRYWATNA

Na Sprzedajemy.pl od Gru 2021
Warszawa mazowieckie Zobacz na mapie »
  • O nas

  • Bezpieczenstwo

  • Pomoc

  • Poradnik kupującego

  • Mapa kategorii

  • Ogłoszenia archiwalne

  • Oferta dla firm

Copyright © 2011-2025 Sprzedajemy.pl Sp. z o.o. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.

Zarządzaj powiadomieniami
Odblokuj powiadomienia