-
Oferta od
osoby prywatnej
Lody w proszku Choco Gelato Gold Callebaut belgijska czekolada z karmelem 1,6 kg
Mieszanka Belgian Chocolate przeznaczona do przygotowania lodów świderków o intensywnym smaku karmelowej czekolady.
Składniki: Czekolada biała z karmelem 60%, cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, laktoza (z mleka), serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone w proszku, karmelowy cukier 2,5%, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy, maltodekstryna, syrop glukozowy, dekstroza, fruktoza, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: E 471, E 477, E 466, E 470a, E 412, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), cukier, karmelowy cukier, bezwodny tłuszcz mleczny, naturalny aromat waniliowy, aromat (coffeine).
Sposób użycia:
- Zmieszać zawartość opakowania z 2,4 kg gorącej wody (65-85°C).
- Blendować przez 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Wstawić do lodówki (3-5°C) na ± 30 minut.
- Wstawić masę do chłodziarki o temperaturze 3-5°C na około 30 minut aby osiągnąć kremową konsystencję.
- Po upływie tego czasu masa jest gotowa do przygotowania lodów świderków.
- Aby uzyskać pożądaną strukturę i stabilność produktu przechowuj gotową masę w zamrażarce.
- Z mieszanki uzyskasz 4 kg lodów (ok. 4,5 l).
Data przydatności do spożycia: 30.03.2026
Zostało mi kilkanaście sztuk po prowadzonej działalności.