-
Oferta od
osoby prywatnej
Lody w proszku Choco Gelato Black Callebaut belgijska czekolada 1,6 kg
Mieszanka Belgian Chocolate przeznaczona do przygotowania lodów o bardzo intensywnym smaku czarnej czekolady i kakao.
Składniki: Czekolada (proszek) 52,5% (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniż. zaw. tłuszczu, emulgator: lecytyna słonecznikowa), fruktozy, dekstroza, miazga kakaowa, proszek kakaowy o obniż. zaw. tłuszczu, emulgator: E 471, E 477, E 466, E 470a, E 412, barwnik: węgiel roślinny, naturalny aromat waniliowy. Może zawierać: mleko.
Sposób użycia:
- Zmieszać zawartość opakowania z 2,4 kg gorącej wody (65-85°C).
- Blendować przez 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Wstawić do lodówki (3-5°C) na ± 30 minut.
- Wstawić masę do chłodziarki o temperaturze 3-5°C na około 30 minut aby osiągnąć kremową konsystencję.
- Po upływie tego czasu masa jest gotowa do przygotowania lodów świderków.
- Aby uzyskać pożądaną strukturę i stabilność produktu przechowuj gotową masę w zamrażarce.
- Z mieszanki uzyskasz 4 kg lodów (ok. 4,5 l).
Data przydatności do spożycia: 26.05.2026
Zostało mi kilkanaście sztuk po prowadzonej działalności.