Kawa Specialty Guatemala Santa Rosa ziarno 250 g
Guatemala Santa Rosa to kawa o harmonijnym, wyrazistym smaku i naturalnej słodyczy. Pochodzi z regionu Santa Rosa w południowo-środkowej Gwatemali, gdzie żyzne gleby wulkaniczne i idealny klimat tworzą doskonałe warunki do uprawy arabiki najwyższej jakości.
Ziarna odmian Bourbon, Caturra i Pache, dojrzewające na wysokości 1350 m n.p.m., rozwijają głęboki i złożony profil smakowy. Dzięki tradycyjnemu procesowi mytemu kawa jest czysta, zrównoważona i pełna aromatu.
W filiżance odnajdziesz nuty słodkiej śliwki, orzecha włoskiego i kakao – z aksamitną strukturą i długim, przyjemnym finiszem. Idealna do kawiarki, ekspresu kolbowego lub french pressa.
Profil sensoryczny: słodka śliwka – orzech włoski – kakao
Kraj: Gwatemala
Region: Santa Rosa
Odmiany: Bourbon, Caturra, Pache
Obróbka: myta
Wysokość: 1350 m n.p.m.
? Receptura espresso (propozycja):
16 g kawy / 24 s / uzysk 34 g