-
Oferta od
osoby prywatnej
-
Stan
nowe
-
Kolor
biały
Silikonowa forma do lodów
Marka: SilikoMart
ilość foremek: 2 sztuki
łączna ilość otworów na lody: 4 sztuki
Domowe lody na patyku to wspaniały pomysł dla mniejszych i większych. Z foremkami silikonowymi z serii Easy Cream z oferty włoskiej firmy Silikomart ich przygotowanie będzie niezwykle łatwe.
Zaletą własnoręcznie przyrządzonych lodów jest to, że powstają one wyłącznie z naturalnych składników. Podając je dzieciom masz pewność, że ich ulubione słodkie przysmaki nie zawierają żadnych konserwantów.
Lody domowe przygotujesz ze świeżych owoców, soków, syropów, czekolady i wszystkich dodatków, na które masz akurat ochotę z dodatkiem aksamitnej śmietany lub bez. Alternatywną dla śmietany mogą być także jogurty.
Foremki silikonowe pozwolą na przyrządzenie zarówno lodów kremowych, jak i sorbetów.
Gotową masę należy umieścić w foremkach, w specjalnym otworze umieścić patyczek i wygładzić powierzchnię łopatką lub szpatułką, a następnie wstawić do zamrażalnika. Po wyjęciu lody można dowolnie dekorować.
Foremki nadają się również do przygotowania ciasteczek i deserów z piekarnika.
Wyprodukowano we Włoszech!
Wszystkie produkty SILKOMART-u są zgodne z normami unijnymi i posiadają certyfikaty CE oraz FDA.
specyfikacja:
Kraj produkcji Włochy
Waga 0,40 kg
Szerokość całkowita 10,0 cm
Długość 19,0 cm
Ilość foremek 2 szt.
Wysokość całkowita 8,0 cm
Kolor Biały
Zakres temperatur Od -60 do +230 st. C
Materiał Silikonowe
Otwór na loda Ilość: 4
Długość: 8,0 cm
Szerokość całkowita: 7,5 cm
Zawartość dodatkowa 50 x patyczek do lodów
cena na
http************************************************************************************************ : 84,50zł
1. Formy silikonowe są uniwersalne, doskonale nadają się do niskich jak i wysokich temperatur. Standardowo formy wytrzymują temperaturę od -60oC do +230oC .
– Temperatura górna wynosi nawet do 280oC ( w zależności od producenta) Nie ma znaczenia, czy będziemy piec w piecyku elektrycznym z termoobiegiem lub bez, czy w gazowym, choć warto pamiętać, aby nie stawiać form tuż nad palącym się płomieniem.
– W formach można przyrządzać także dania wymagające chłodzenia, a nawet mrożenia.
Niskie czy wysokie temperatury nie powodują odkształcania się form, ani ich roztapiania.
2. Formy silikonowe są odporne na tzw. szok termiczny. Wytrzymują gwałtowne zmiany temperatur i tak po wyjęciu z zamrażalnika można włożyć formę od razu do piekarnika.
3. Można ich używać do piekarników, zamrażarek, lodówek, kuchenek mikrofalowych jak również myć w zmywarkach.
4. Dzięki elastyczności, formy zajmują mało miejsca przy przechowywaniu, co równa się z oszczędnością miejsca w Twojej kuchni.
5. Silikon bardzo szybko stygnie, dzięki czemu już po upływie 2 min od wyjęcia z gorącego urządzenia, można bezpiecznie dotykać formę.
6. Ich zaletą jest również oszczędność energii. Silikon dobrze przewodzi ciepło, co sprawia, że czas pieczenia w tych formach jest krótszy niż w innych o 10-20%.
7. Potrawy nie przywierają, a co najważniejsze form silikonowych (oprócz pierwszego razu po zakupie) nie trzeba ich natłuszczać przed pieczeniem, co czyni Twoją kuchnię zdrowszą.
Wyjęcie produktów z formy nie sprawi kłopotów, ciasta lub potrawy nie tracąc kształtu przy wyjmowaniu.
8. Formy bardzo łatwo umyć pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Nie trzeba ich szorować, wystarczy przetrzeć miękkim zmywakiem. Silikon szybko schnie.
Wady ?
Tak, jedna najważniejsza – silikon jako surowiec jest stosunkowo drogim materiałem i w porównaniu do blach metalowych oraz naczyń szklanych jest droższy.
możliwość wysyłki po wpłacie na konto koszt 10zł
(pocztą polską)
podniszczone oryginalne opakowanie