-
Oferta od
firmy
-
Stan
nowe
Wiśniowe termofory PODULANDIA wykonane są z naturalnej bawełny, wypełnione osuszonymi i wyselekcjonowanymi pestkami wiśni. Zapinane na kryty zamek.
Poduszka terapeutyczna to skuteczny sposób na zlikwidowanie wielu niemiłych i uciążliwych dolegliwości, tak u dorosłych, jak i dzieci. Można ją podgrzewać w mikrofalówce, piekarniku, kaloryferze lub schładzać w zamrażalniku.
Stosowanie naturalnych termoforów nie niesie ze sobą ryzyka poparzeń, odmrożeń, zatrucia substancją wypełniającą termofor, ani też wystąpienia alergicznych zmian skórnych.
Wymiar: ok. 15x50 cm lub inny
Waga: ok. 1 kg
Są całkowicie bezpieczne!
Zalety korzystania z poduszki terapeutycznej PODULANDIA:
Zmniejsza stres, bóle brzucha, kolki, wzdęcia
Pomocny w dolegliwościach neurologicznych i reumatycznych
Zmniejsza skurcze menstruacyjne
Ładnie pachnie
Łatwo ogrzać w kuchence mikrofalowej lub piekarniku
Idealny do podróżowania jak i ogrzania nóżek dziecka podczas spaceru wózkiem
Szczególnie polecamy jako zimny okład dla kobiet w okresie połogu.
Są idealnym rozwiązaniem jako kompres przy obkurczaniu macicy lub gdy potrzebny jest okład na piersi.
Pomocny na stłuczenia, zwichnięcia, opuchlizny
Dzięki specjalnie wyselekcjonowanym pestkom wiśni i odpowiednim sposobie ich suszenia, kompres nigdy się „nie zbryli” – po wyjęciu z zamrażalnika nadal zachowa swój kształt i elastyczność.
Jedną z największych zalet tego termoforu jest fakt, iż można go używać w każdej pozycji gdyż dostosowuje się do ciała.
Wystarczy go nagrzać/oziębić i od razu jest gotowy do użycia. Nie towarzyszą temu typowe rozterki innych termoforów: czy wlewana woda jest odpowiednio ciepła, korek przylega do uszczelki, powietrze wypuszczone itp.
Do prania i podgrzewania wyciągamy wewnętrzną bawełnianą poduszkę wypełnioną pestkami, a poszewkę zewnętrzną pierzemy w temp. do 40 stopni.
Jak podgrzać termofor?
- w mikrofalówce około 2-3 min.
- w piekarniku rozgrzanym do 150 ° C, około 10 minut
- na kaloryferze, tak długo aż termofor będzie ciepły
Jak schłodzić termofor?
- włożyć do worka foliowego a następnie schładzać ok. godziny w zamrażalniku